Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g kokte rødbeter, 4-5 rødbeter
1 syltet rødbete
6 kokte poteter
1 løk
1 ts salt
1 ss potetmel
1 egg
4-5 løk
evt vann og salt
2-3 ss margarin eller smør
Børst rødbetene godt, men pass på at skallet ikke blir skadet, og skjær ikke vekk rotspissen. Legg rødbetene i en kjele og hell på vann til det dekker.
Kok rødbetene nesten møre under lokk, små, nye rødbeter 15-20 minutter, eldre rødbeter 45-60 minutter.
Skyll de nykokte rødbetene i kaldt vann og gni samtidig av skallet. Eller legg dem i kaldt vann en stund før de skrelles.
Riv alle rødbetene og potetene på den fine siden av råkostjernet eller i food processor. Skrell og hakk løken fint, eller riv den. Bland alt til farsen.
Forvarm stekeovnen til 200-225 C. Form farsen til et avlangt brød i en smurt, ildfast form. Skrell løken og skjær den i båter. Kok dem 2-3 minutter i lettsaltet vann. Legg løken rundt farsen i formen. Legg på små margarinklatter og stek farsen midt i ovnen, ca 30 minutter. Spe eventuelt med litt av løkkraften.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus