Flere resulteter finnes under oppskriften
2 auberginer, delt i halvdeler på langs
salt
4 ss olivenolje
2 store løk, skåret i tynne skiver
2 pressede hvitløkfedd
1 grønn paprika, renset og skåret i skiver
1 boks hakket tomat
3 ss sukker
1 ts malt koriander
malt svart pepper
2 ss hakket frisk koriander eller persille
frisk koriander til pynt
brød
Lag noen kutt i auberginekjøttet med en skarp kniv. Dryss over salt og la ligge i et dørslag i ca 30 minutter. Skyll grundig og tørk av auberginen.
Stek auberginene forsiktig i olje med snittflaten ned i ca 5 minutter. Legg dem så over i en smurt ildfast form.
Stek løk, hvitløk og paprika på lav varme. Ha i litt mer olje om nødvendig. Stek i ca 10 minutter under stadig omrøring til grønnsakene er myke.
Ha i tomater, sukker, malt koriander og svartpepper. Stek i ytterligere 5 minutter. Dryss over koriander eller persille.
Sett stekeovnen på 200 C. Legg grønnsakblandingen på toppen av auberginehalvdelen, dekk til med folie og stek i 30-35 minutter. Avkjøl, pynt med koriander og server kaldt med ferskt brød til.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus