Flere resulteter finnes under oppskriften
½ kopp mandler, skoldet og hakket
2 ss smør
225 g okra
1 ss solsikkeolje
2 hvitløkfedd, presset
2,5 cm frisk ingefær, skrelt og revet
1 ss spisskummenfrø
1 ss paprika
2,5 dl vann
salt
malt svart pepper
Fres mandlene i smør i en lav, ildfast form til de er gylne. Ta dem opp av formen med en treskje og tørk på husholdningspapir.
Bruk en skarp kniv, fjern stilkfestet og den nederste delen halve cm av okraen. Stilkene inneholder en klebrig saft som siver ut hvis okraen blir tilberedt på forhånd, så gjør dette like før de skal brukes. Varm olje i formen, tilsett okra og rør jevnt med en treskje til okraen begynner å bli myk, ca 2 min.
Ha i hvitløk og ingefær, fres det forsiktig i 1 minutt, ha så i spisskummenfrø, koriander og paprika og la det putre i 1-2 minutter til.
Hell i vannet. Smak til med salt og pepper, dekk formen med et lokk og la retten syde i ca 5 minutter til okraen er ferdig. Prøv med en skarp knivspiss. Bland retten grundig.
Ha til slutt i hakket mandel, og server retten rykende varm.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus