Flere resulteter finnes under oppskriften
350 g tørkede røde kidneybønner, pintobønner eller svarte haricot-bønner, skylles
2 finhakkede løk
2 hakkede hvitløkfedd
1 laurbærblad
1 serrano-chili (små,friske grønne chili)
2 ss maisolje
2 tomater, flådde uten frø og hakket
salt
stilker av frisk laurbær til pynt
Ha bønnene i en kjele og fyll på vann så det står ca 2,5 cm over bønnene.
Tilsett halvparten av løken, halvparten av hvitløken, laurbærbladet og chilien. Kok opp og la det fosskoke i ca 10 minutter. Ha bønnene og væsken over i en leirgryte eller en stor kjele, sett på lokk og la det småkoke over svak varme i 30 minutter. Tilsett kokende vann hvis blandingen blir tørr.
Når bønnene begynner å rynke seg, tilsetter du 1 ss av maisoljen og lar det koke i 30 minutter til, eller til bønnene er møre. Smak til med salt og kok i 30 minutter til, uten å tilsette mer vann.
Ta bønnene av varmen. Varm resten av oljen i en liten stekepanne og stek resten av løken og hvitløken til løken er myk. Tilsett tomatene og la det småkoke noen minutter til.
Ta 3 ss av bønnene fra kjelen og ha det i tomatblandingen. Mos det. Rør denne blandingen inn i bønnene for å tykne sausen. La det om nødvendig koke til alt er gjennomvarmt. Server bønnene i små boller, pyntet med stilker av friske laurbær.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus