Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg frisk spinat eller 2 store pakker dypfryst, grovhakket spinat
100 g bacon
2 store løk
1 ss smør eller margarin
salt
hvit pepper
reven muskatnøtt
4-5 skiver ost
Skyll frisk spinat og plukk bort de groveste stilkene. Damp spinaten i det vann som henger ved; la den renne av. Hakk den grovt. Tin dypfryst spinat.
Klipp bacon i terninger og rist dem lett gylne. Tilsett hakket løk og la den dampe seg mør.
Hell overflødig baconfett fra. Ha smør i gryten og damp spinaten noen minutter i det. Smak til med salt, pepper og muskat.
Hell det hele i smurt, ildfast fat. Glatt overflaten og legg på gitter av ostestrimler.
Sett fatet høyt i ovnen ved 250 C i ca 10 minutter til osten er halvsmeltet.
Server gratengen varm, garnert med tomat og persille. Den smaker godt til stekt fisk.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus