Bruksanvisning
Fyll en stor bolle med kaldt vann. Skjær sitronen i to og press saften ned i vannet. Arbeid med en artisjokk av gangen: Fjern alle bladene til du kommer til den blekgrønne bunnen. Skrell vekk den mørkegrønne nederst. Del artisjokken i fire på langs, og fjern skjegget på hver bit. Legg artisjokkbitene i sitronvannet for å unngå misfarging. Gjør det samme med resten av artisjokkene.
Ta bondebønnene ut av belgene. Kok opp en kjele trekvart full med vann, ha bondebønnene i og kok dem i 30 sekunder. La dem renne av, skyll dem under kaldt vann og klem bønnene ut av det seige skinnet. Sett til side.
Varm olivenoljen i en stor stekepanne på middels varme. Ha i løken og fres i ca 8 minutter, til den er myk. Tilsett hvitløk, spisskummen og paprikapulver og fres i ca 2 minutter, slik at duftene frigjøres. Ha i tomat og la det surre i 1 minutt.
La artisjokkene renne av og ha dem i kjelen sammen med bønner, safran og kokende vann, og i tillegg nok vann til at det så vidt dekker grønnsakene. Ha i laurbærblad, mynte- og persillekvister og la det småkoke uten lokk i ca 15 minutter, til grønnsakene er myke. Hvis det ser ut til å være for mye væske, skrur du opp til sterk varme for å koke inn væskemengden. Kast laurbærblad og større urtekvister.
Rør inn den hakkede mynten og persille og smak til med salt og pepper. Legg retten på fat og server.