Flere resulteter finnes under oppskriften
1 middelsstort blomkålhode
vann
salt
Saus:
1 ss smør
2 ss hvetemel
4 dl melk
salt
pepper
100 g reven ost
Pynt:
tomater
persille
ristet brød
Rens blomkålen og skjær et kryss i stilken. Stilken blir da fortere mør.
Legg blomkålen i kokende, saltet vann og kok til den er mør. La den renne av seg.
Smelt smøret til sausen, ha i hvetemelet og spe med melken. Smak sausen til med salt, pepper og reven ost.
Legg blomkålen i ildfast fat og hell sausen over.
Vi kan sette blomkålen under grillen et øyeblikk, men det er ikke nødvendig.
Pynt med persille og tomatbåter. Rist 2 stykker loff, skjær dem i strimler og sett dem langs kanten av fatet.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus