Bruksanvisning
Skyll auberginene og skjær av stilkfestene. Skjær dem i ½ cm tykke skiver på tvers. Legg dem i en bolle med kaldt, saltet vann i 20 minutter. Saltvannet trekker ut bitterstoffet fra auberginene. Skyll squashen og skjær av skalkene. Skjær dem i ½ cm tykke skiver.
Skrell poteter og løk og skjær dem i skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Friske bønner skylles, strengles om nødvendig og skjæres i 3-4 cm store biter. Skyll tomatene og skjær dem i skiver.
Forvarm stekeovnen til 175 C. Sil saltvannet av aubergineskivene og tørk dem på kjøkkenpapir. Varm oljen i en stekepanne på sterk varme og stek aubergineskivene lysebrune på begge sider. Legg dem over i en sikt over en bolle og press ut oljen av dem på baksiden av en tresleiv. Ta vare på oljen.
Legg aubergineskivene i bunnen av en stor ildfast form. Legg de andre grønnsakene over. Det øverste laget skal være tomater. Krydre mellom lagene med salt, pepper og litt sukker.
Bland den avsilte oljen med 1 ¼ dl varmt vann og hell det i formen. Dekk formen med aluminiumsfolie. Stek grønnsakformen midt i ovnen i ca 30 minutter. Ta av folien og stek videre i ca 30 minutter.
Skyll og tørk persillen og finhakk bladene. Dryss dem over grønnsakformen og server den rykende varm med fetaost drysset med oregano og ferskt brød til.