Flere resulteter finnes under oppskriften
4 gule squasher 4 grønne squasher 4 lange auberginer 2 lange røde paprikaer, delt i to og renset 2 lange gule paprikaer, delt i to og renset 2 store, milde røde chilier, delt i to uten frø olivenolje til smøring havsalt nykvernet svart pepper MARINADE: 5 dl extra virgin olivenolje havsalt hele svarte pepperkorn, knust 4 kvaster frisk timian eller oregano, grovhakket 1,25 dl hvitvinseddik
Skjær squashene på langs i 5 mm tykke skiver og auberginene på langs i 1 cm tykke skiver. Legg halve paprikaer, chilier, squashskiver og auberginer i hver sin plastpose. La litt olivenolje, salt og pepper i hver pose og rist slik at grønnsakene blir godt dekket med olje. Varm grillpannen godt. Legg paprikaene i pannen med skinnsiden ned, plasser noe tungt oppå dem, og stek dem til de er mørke og har fått svimerker. Snu paprikaene, sett noe tungt og stek til de er myke. Hvis du ønsker å fjerne skinnet. Legger du paprikaene i en liten kjele og setter på lokk da damper skinnet av og du mister ikke noe av den deilige grønnsakkraften. Legg chiliene i den varme grillpannen og stek dem i ca 2 minutter på hver side, til de er mørke og har fått svimerker. Bruk en skarp kniv og skjær dem i tynne strimler på langs. Legg porsjoner med squash- og aubergineskiver i grillpannen og stek til de er møre og har fått svimerker squashskivene i ca 2 minutter på hver side, og auberginene i 2-3 minutter eller til de er gjennomstekte. Legg alle grønnsakene i separate glass eller bokser. Lag marinaden ved å ha olivenolje, salt, pepper og timian eller oregano i en liten kjele og varm opp, mens du rører hele tiden. Ta kjelen av varmen og tilsett eddiken. Hell marinaden over grønnsakene. La det stå i minst 30 minutter før du serverer. Du kan også legge grønnsakene i steriliserte glass, helle på marinaden til det dekker, lukke glassene godt igjen og sette dem i kjøleskapet. Når du skal servere grønnsakene, lar du dem stå en stund i romtemperatur først.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus