Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kålrot
1 sellerirot
4-5 gulrøtter
1 blomkål
2-3 løk
1 fennikel
4 dloksekraft eller buljong
50 g smør
1 ss soyasaus
Skrell kålrot og sellerirot og skjær i ca 3-4 cm store biter. Kutt gulrøttene i liknende biter. Skjær blomkålen i små buketter, kast den tjukke stammen. Del løken i 4 og fennikelen i 6 på langs.
Varm smør i en panne og stek kålrot, sellerirot og gulrøtter på middels høy varme til de begynner å bli brune og karamelliserte på alle sider, ca 6-7 minutter, litt avhengig av pannens størrelse.
Legg de stekte grønnsakene og løken i en langpanne og stek i stekeovnen ved 200 C i 25-30 minutter. Legg i fennikel og blomkål, hell over kraft og stek i 30 minutter til, til all kraften er fordampet eller absorbert av grønnsakene. Sjekk fra tid til annen at grønnsakene ikke blir brent, og skru eventuelt ned varmen.
Kålrota skal være helt myk og søt, akkurat hvor lang tid det tar er avhengig av hvor intens varmen i ovnen din er.
Hell over soyasaus, snu rundt på grønnsakene og stek i 10 minutter til før du serverer.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus