Flere resulteter finnes under oppskriften
2 squash i 1 cm tykke skiver
1 aubergine i 1 cm tykke skiver
6 poteter i 1 cm tykke skiver
8 tomater i skiver
2 løk, grovhakket
2 grønne paprika uten frø i grove skiver på tvers
2 røde paprika uten frø i grove skiver på tvers
1 gul paprika uten frø i grove skiver på tvers
5 hvitløkfedd
1 laurbærblad
½ ts tørket timian
½ ts tørket oregano
4 dl grønnsakbuljong
saften av 1 sitron
pepper
salt
smør
Legg squash og aubergine på en tallerken og strø 1 ½ ts salt over. Legg noe tungt på en tallerken over det, og la det stå i kjøleskapet i 1-2 timer.
Bland godt knust hvitløk, laurbær, timian, oregano og nykvernet svart pepper. Smør en ildfast form og legg i alle grønnsakene lagvis. Strø litt av krydderblandingen mellom hvert lag. Hell halvparten av blandingen av buljong og sitron over og sett formen i ovnen ved 200 C.
Hell i resten av væskeblandingen etter 30 minutter. La det stå i ovnen i ytterligere 20 minutter, til grønnsakene er møre. Pass på at grønnsakene ikke blir for tørre. Rør av og til.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus