Bruksanvisning
Sett stekeovnen på 180 C.
Del auberginene i to på langs og grav ut den myke innmaten i hver halvpart, slik at det blir igjen et 12 millimeter tykt skall. Ta vare på innmaten. Legg aubergineskallene i en ildfast form og pensle dem med olivenolje. Stek dem i ca 20 minutter, til de er myke.
Grovhakk aubergineinnmaten. Varm 3 ss olivenolje i en stekepanne på sterk varme. Ha i kjøttdeigen og stek den i 8-10 minutter, til den er brunet. Ha i løk, hvitløk og aubergineinnmat og stek i 5-8 minutter, til alt er mykt. Rør inn vin og kanel og stek i 3-5 minutter, til all væsken er absorbert. Ta pannen av varmen.
Lag litt Béchamel-saus: Varm resten av oljen, 1 ss, i en liten kjele på svak varme. Ha i mel og rør i noen minutter til det er godt blandet, men ikke la det bli brunt. Ha i melk og rør i ca 5 minutter, til sausen tykner. Smak til med muskatnøtt, salt og pepper. Ta kjelen av varmen og rør inn kjøttblandingen.
Visp ett av eggene lett og rør det godt inn i kjøttblandingen. Smak til med krydder. Smør olje i en ildfast form der auberginene får plass i et enkelt lag. Fordel kjøttblandingen i skallene. Visp det siste egget og øs det over fyllet. Dryss brødrasp over.
Stek i ca 20 minutter, til fyllet er gyllenbrunt oppå. Server med en gang.