Flere resulteter finnes under oppskriften
2 løk
1 ss olje eller margarin
1 ss paprikapulver
1 knivsodd kajennepepper
1 ss hvetemel
1 boks tomater, 400 g
1 ss tomatpuré
3 dl vann
1 ts salt
4 gulrøtter
4 poteter
1 squash eller slangeagurk
1 grønn paprika
½ blomkålhode
1 hvitløkfedd
salt
Skrell og halver løken og skjær den i skiver. Fres den i fettet i en gryte. Dryss over paprikapulver, kajennepepper og mel og rør om. Tilsett tomater med laken, tomatpuré, vann og salt. Kok det under lokk i 5-10 minutter.
Skrell gulrøtter og poteter, skjær dem i ganske store terninger og legg dem i gryten. Kok i ytterligere 10 minutter.
Skjær squash eller agurk i tykke skiver, som deles i to. Del blomkålen i buketter. Halver paprikaen, fjern kjernehus, skyll den og skjær den i terninger. Legg grønnsakene i gryten og kok under lokk i ca 10 minutter til de er møre, men ikke bløte. Smak retten til med presset hvitløk og salt.
Server retten med kokt ris og rømme eller yoghurt.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus