Flere resulteter finnes under oppskriften
2 kg hodekål, 1 stort hode
1 ts salt pr liter vann
2-3 ss sirup
3 ss soya
4-5 dl skinkekraft eller buljong av terning
evt 2-3 ss margarin
salt
Brunkål er en skånsk rett. Kålen pleier først og brunes i en gryte, men blir da tyngre fordøyelig. Det er enklere og mer skånsomt å ovnssteke den uten bruning.
Halver kålhodet, skjær vekk midtstilken og fjern eventuelt stygge ytterblad. Skjær kålen i store båter og strimle den i food processor eller skjær den i små biter.
Forvarm stekeovnen til 200-225 C. Mål opp og kok opp rikelig med vann, tilsett salt. Legg i kålen, kok den i ca 10 minutter. Hell kålen i et dørslag, la den renne av.
Fordel kålen i en langpanne. Ringle over sirup og soya, rør om. Fukt kålen med kraft fra for eksempel skinke, annen kjøttkraft eller buljong. Legg eventuelt på noen margarinklatter.
Sett kålen midt i ovnen, stek den i ca 1 time, rør av og til. Smak eventuelt til med salt.
Server til svinestek, ribbe, skinke, kjøtt- eller medisterpølse.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus