Flere resulteter finnes under oppskriften
450 g frisk asparges
1 ss smør eller margarin
1 ts sitronsaft
6 tynne pepperoniskiver, finhakket
6 cl krydret, tørre brødsmuler
Brekk av de harde tuppene til spydene på aspargesen der det brekkes lett. Skrell stilkenden.
Skyll aspargesen og plasser den i en stålkurv i en stor kjele tilsatt vann nær opptil aspargesen. Sett på lokk og kok opp på sterk varme. Damp aspargesen i 5-8 minutter til den er mør og sprø. Tilsett vann etter behov slik at kjelen ikke damper tørr.
Fjern aspargesen fra kurven og lag en krans av spydene på et varmt, rundt serveringsfat eller arranger en ringeform.
Smelt smøret og sitronsaften i en liten kjele på middels varme og hell over aspargesen. Bland hakket pepperoni og brødsmuler i en liten bolle og strø over aspargesen. Server straks.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus