Flere resulteter finnes under oppskriften
8 små løk
vann
salt
300 g små gulrøtter
1 pk dypfryste erter
300 g poteter
Saus:
1 ss smør
2 ss hvetemel
4 dl melk
1 dl grønnsakkraft
salt
pepper
litt sennep
150 g reven ost
Rens løken og kok den noen minutter i saltet vann sammen med de rensede oppskårne gulrøttene.
Hell fra kokevannet, men ta vare på det.
I mellomtiden kokes potetene møre i saltet vann. Skjær dem i tykke skiver.
Smelt smøret, ha i melet og spe med melken og grønnsakkraften.
Tillsett salt, pepper, sennep og det meste av osten.
Bland løk, gulrøtter og erter i sausen og ha det i en stor ildfast form. Arranger potetskivene pent på toppen og dryss reven ost over. Sett formen midt i ovnen ved 190 C i 20 minutter.
Serveres varm med grønn salat eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus