Flere resulteter finnes under oppskriften
300 g sorte bønner
1 stykke sideflesk
evt svor
2 røde chili
2 løk
smør til steking
revet vellagret ost
sprø salatblader
1 avocado
3 reddiker
1 paprika
sorte oliven
Kok de bløtlagte bønnene i 30 minutter, sammen med eventuelt svor. Hell av vannet og skyll. De sorte bønnene får grumset kokevann. Rens chiliene og grovdel dem.
Hakk løken og stek den sammen med chilien. Mos dem så i hurtigmikser. Del flesket i terninger og fres det i en gryte.
Ha bønnene over i gryten, fyll på med nytt vann, så det såvidt dekker. Vannet skal koke inn. Ha i mosen.
Retten er ferdig når bønnene er myke. Dryss revet ost over og pynt med resten av ingrediensene.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus