Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g tørkede kikerter, bløtlagt natten over
1 liten rødløk, hakket
2 ts malt koriander
2 hvitløkfedd, hakket
2 ts malt spisskummen
½ ts kajennepepper
1 ts salt
½ ts bakepulver
3 ss hakket frisk persille eller koriander
vegetabilsk olje til frityrsteking
Hell kikertene i dørslag så vannet renner av, og mal dem til en fin deig i kjøkkenmaskin. Tilsett løk og hvitløk og kjør maskinen litt til.
Rør inn krydder, salt, bakepulver og persille og kjør maskinen igjen. Det er viktig at deigen er svært finkornet.
Hell et 2,5 cm dypt lag vegetabilsk olje i en gryte og varm opp. Den er klar når en brødterning som slippes oppi, blir gyllenbrun.
Form deigen til små kaker og slipp dem i oljen. Stek i 3-4 minutter til de er gyllenbrune. Legg dem på kjøkkenpapir, slik at oljen suges opp. Serveres varme
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus