Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg frisk spinat
200 g vårløk
1 bunt dill
5 ss olivenolje
120 g langkornet ris
salt
nykvernet pepper
1 sitron
Skyll spinaten grundig. Skjær bort stilker og grove bladnerver og skjær den i tynne strimler. Rens og skyll vårløken og skjær den i tynne skiver. Skyll og tørk dillen og finhakk bladene.
Varm oljen i en kasserolle og fres vårløken til den er blank og myk. Tilsett spinaten og fres den på middels varme i 3-4 minutter til den faller sammen. Tilsett risen og 2 dl vann. Kok opp og demp varmen. Tilsett dill og litt salt og pepper.
Legg på lokk og kok spinaten i ca 20 minutter, eller til risen er ferdig. Den ferdige retten skal ikke være for tørr, så tilsett litt ekstra vann om nødvendig. Smak eventuelt til med mer krydder og server spinatrisen rykende varm med sitronbåter til.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus