Flere resulteter finnes under oppskriften
300 g hvetemel (ca 5 dl)
1 1/4 dl vann
3/4 dl olje
1 ts eddik
salt
smør eller margarin og strø til platen
1 egg til pensling
Fyll:
150 g magert røket sideflesk
1/2 løk
1 hvitløkfedd
1 boks hvite bønner, ca 450 g
250 g surkål (ca 1/2 pakke)
karve
paprika
salt
pepper
Bland mel, vann, olje, eddik og salt. Arbeid til en glatt smidig deig. La den hvile minst 1 time i kjøleskap.
Skjær flesket i små terninger, stek det gyllent, tilsett hakket løk og presset hvitløk, samt silte bønner og surkål. Krydre godt.
Kjevle deigen til en tynn firkantet leiv, fordel fyllet jevnt over og rull den raskt sammen. Pensle med egg.
Legg rullen på smurt, strødd plate, stek den gyllenbrun ved 200 C ca 30 minutter. Skjær tykke skiver.
Strudel er en østerriksk spesialitet.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus