Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kopp moongbønner eller gule splitterter
½ ts gurkemeie
3 dl vann
4 ss vegetabilsk olje
1 stor løk, skåret i fine skiver
2 hvitløkfedd
2 grønne chili, hakket
½ ts sennepskorn
½ ts spisskummenfrø
¼ ts asafoetida (dyvelsdrek)
frisk koriander, hakket
mynteblader, hakket
6-8 karriblader
½ ts sukker
1 boks tomater
225 g squash, kuttet i små biter
4 ss sitronsaft
salt
Hell moongbønnene eller splittertene i en kjele sammen med vannet. La det koke opp, skru ned varmen og la det syde i 20-30 minutter til bønnene er kokte, men ikke bløte. Hell av vannet, men ta vare på både væsken og bønnene.
Varm oljen i en panne, tilsett løk, hvitløk, chili, sennep, spisskummenfrø, asafoetida, koriander- og mynteblader, karriblader, sukker, tomater og squash. Smak til med salt, og stek over svak varme til squashen er myk, men ikke bløt. Omkring 8-10 minutter.
Bland bønnene og sitronsaft med squashblandingen i en kjele. Hvis retten blir tørr, tilsett litt av bønnevannet. Kok opp og server med en gang.
Asafoetida eller dyvelsdrek er tørket skjermplantesaft, og brukes alltid i små mengder. Det er ypperlig i bønne- og linseretter, da det motvirker luft i magen. Fåes kjøpt i innvandrerbutikker.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus