Flere resulteter finnes under oppskriften
600 g stangselleri
salt
pepper
smør
4 ss fløte
3-4 dråper Tacascosaus
4 ss reven ost
Paideig:
3 dl hvetemel
125 g margarin
3-4 ss kaldt vann
Lag deigen ved å smuldre margarin i hvetemelet. Arbeid deigen lett sammen med kaldt vann. La deigen hvile mens sellerien gjøres i stand.
Vask sellerien, del den i passende stykker. Kok dem ca 5 minutter i lettsaltet vann. La dem renne av.
Smør en ildfast form og legg sellerien i.
Pisk sammen fløte, Tabascosaus og reven ost og hell det over sellerien.
Kjevle 2/3 av deigen til en leiv så stor at den kan legges som lokk over sellerien. Klem godt til langs kantene. Prikk med gaffel. Kjevle resten av deigen til strimler og legg dem over som mønster. Pensle med egg. Stekes til deigen er delikat gyllen midt i ovnen ved 200 C i ca 30 minutter..
Serveres direkte fra fatet som tilbehør til stekt kjøtt.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus