Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg tomater
3-4 hvitløkfedd i tynne skiver
olivenolje
frisk timian
salt
pepper
Fjern det grønne festet på tomatene og skjær et kryss i toppen på dem, så går det lettere å flå dem etterpå. Skåld tomatene raskt i kokende vann og trekk skallet av. Skjær tomatene i båter og skrap ut frøene.
Legg tomatbåtene på en oljet bakeplate med yttersiden opp. Legg en hvitløkskive på hver tomatbåt. Dryss på timian, salt og pepper. Sett platen midt i ovnen ved 100 C i 3-4 timer til tomatene er rynkete og nesten tørre.
Plukk vekk hvitløkskivene og server tomatene som tilbehør eller som snacks til drinken.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus