Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg fenikkel
salt
pepper
150 g kokt skinke
1 liten boks sjampinjonger i skiver
1/2 boks tomater
1 fedd hvitløk
1 hakket løk
4 ss fløte
1 ts maisennamel
salt
pepper
Vask feniklene og del dem i fire. Ta vare på det grønne. Kok dem møre i lettsaltet vann.
Skjær skinken i strimler, la sjampinjongene renne av.
Damp tomatene med kraften, løk og hvitløk til det er helt mørt og godt kokt inn. Knus tomatene lett eller mos det hele gjennom sikt.
Rør maisennamel ut i fløte og bland det i tomatsausen som gis et oppkok og smakes til med salt og pepper.
Anrett fenikkel og skinke på fat, dryss sjampinjonger på toppen og hell sausen over.
Dryss retten med klippet fenikkelgrønt og server den rykende varm med smør og brød til. Sløyfer vi skinken, passer retten godt som tilbehør til stekt kjøtt eller fisk.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus