Flere resulteter finnes under oppskriften
4 store, syrlige epler
1 1/3 dl hvetemel
litt salt
2 ts sukker
2 egg
1 1/4 dl vann
Sukkerlake:
4 ss sukker
2 ss honning
1 1/4 dl vann
saft av 1 stor sitron
olje til steking
melis og 1 sitron til garnering
I Kina lages denne retten ofte v paradisepler, men faste, syrlige epler skåret i båter kan også brukes.
Kok lake av sukker, honning, vann og sitronsaft.
Skrell eplene, stikk ut kjernehusene og del dem i båter. Legg dem i sukkerlaken. Kasserollen må nå tas av varmen, ellers blir eplene for bløte. La dem stå i sirupen ca 1 time. Vend dem av og til.
Sikt sammen mel og salt, tilsett sukker, eggeplommer og vann. Rør så inn stivpiskede eggehviter.
Ta eplebåtene opp av sirupen, la dem renne av litt og dypp dem så i røren.
Stek dem gylne og sprø i oljen. La dem renne av på fettsugende papir før de serveres.
Server eplene drysset med melis og med sitronbåter til.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus