Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ¼ kg forskjellige, friske grønnsaker
1 løk, skrelt og hakket
1 gulrot, skrelt og hakket
12 persillestilker
1 klype friske timianblader
1 tørket laurbærblad
kaldt vann
(2-3 liter)
Ha grønnsakene, løken og gulroten i en stor kjele. Legg persille, timian og laurbærblad på et stykke gas og knytt hjørnene sammen med kjøkkenhyssing slik at det blir en liten pakke. Legg knytet i kjelen. Hell så mye kaldt vann i kjelen at det står 7-8 cm over grønnsakene.
Kok opp på sterk varme, deretter skrur du ned til svak varme. La kraften trekke under lokk i 1 1 ½ time, til kraften er aromatisk og velsmakende. Tilsett vann fra tid til annen, slik at væskemengden holder seg på samme nivå.
Legg et osteklede i en sil eller et dørslag. Sil kraften gjennom kledet og ned i en ren bolle. Hvis du ikke skal bruke kraften med det samme, setter du bollen uten lokk i kjøleskapet til kraften er helt kald. Legg deretter på tett lokk.
Kan oppbevares i kjøleskap i 3-4 dager og i fryseren opptil 2 måneder
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus