Flere resulteter finnes under oppskriften
25 g smør
3 dl vann
3 dl yoghurt naturell
50 g gjær
2 ts salt
2 ts sukker
1 ½ liter grovbakstmel
(2 brød)
Smelt smør, tilsett vann og yoghurt og varm opp til fingervarmt. Rør ut gjæren i litt av væsken. Tilsett salt, sukker, mel og arbeid sammen til en glatt deig. Tilsett så mye hvetemel at deigen blir blank og smidig og lett å arbeide med.
Dekk bakebollen med plast og sett deigen til heving på et lunt sted i 45 minutter, til den har hevet til dobbel størrelse.
Ha deigen på et melet bakebord, og kna den godt. Del deigen i to emner og form til to runde brød. Legg dem i godt melete kurver og dekk med klede og la brødene etterheve ca 20 minutter.
Legg brødene på et bakepapirkledt stekebrett og stek på nederste rille i varm stekeovn ved 200 C i ca 30 minutter.