Flere resulteter finnes under oppskriften
7 1/2 dl hvetemel
25 g gjær
1 ts sukker
2 dl lunkent vann
1 egg
1/2 dl solsikkeolje
1/2 ss salt
lunken melk
2 ts mørke eller lyse valmuefrø
(1 stk.)
Ha melet i en bolle. Lag en fordypning i midten. Smuldre gjæren i hullet, dryss på sukker og hell i vann. Rør rundt i fordypningen. Ta med en del av melet fra kanten. Bland alt til en jevn "fordeig" i fordypningen.
Dekk bollen og hev deigen i 20-30 minutter.
Visp sammen egg, olje og salt. Hell blandingen over fordeigen.
Arbeid sammen fordeigen og eggeblandingen med maskin eller for hånd. Deigen skal være smidig og blank.
Del deigen i fire like store emner. Trill dem ut til ca 40 cm lange pølser. Flett dem sammen til en tykk lengde.
Legg lengden på en smurt eller bakepapirkledd stekeplate. Dekk til og hev 30-40 minutter.
Pensle fletten med melk. Dryss valmuefrø over.
Stek fletten midt i ovnen ved 200 C i 30-40 minutter. Avkjøl på rist.