Flere resulteter finnes under oppskriften
50 g gjær
3 dl lunkent vann
5 dl skummet kulturmelk
1 1/2 ts salt
100 g hasselnøtter
2 kokte poteter
3 dl rugmel
4 dl grov sammalt hvete
8 dl hvetemel
(2 brød)
Rør gjæren ut i det lunkne vannet, og tilsett fingervarm melk. Hakk nøttene, mos potetene, og rør dem inn sammen med salt og mel til en smidig, jevn og ikke for fast deig. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.
Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse, i minst 1 time.
Ta deigen ut på melet bakebord, og form til to brød, enten runde, avlange eller i form. Prikk brødene, og la dem etterheve godt tildekket i 30-40 minutter. Pensle eller dusj dem med litt vann før de stekes i forvarmet ovn ved 200 C i 40-50 minutter på nederste rille. Avkjøl på rist.