Flere resulteter finnes under oppskriften
50 g gjær
50 g margarin
5 dl vann
2 ts salt
1 krm malt karve
2 ts sukker
7 dl sammalt hvete, fin
7 dl hvetemel
1 halvpisket egg og 1 ss valmuefrø til pensling og pynt
(36 stk.)
Bruk bakepapir på stekeovnsplater. Smuldre gjæren i en bolle og smelt margarin i en kjele. Tilsett vannet og la blandingen bli fingervarm. Hell væsken over gjæren og rør om så alt blir oppløst.
Tilsett salt, sukker og karve. Tilsett alt det sammalte melet og ca 4 dl hvetemel. Kna deigen skikkelig sammen og få inn så mye av det resterende melet at deigen blir blank og smidig. La deigen få heve på et lunt sted under plast i 30-40 minutter.
Ha deigen på melet bakebord og arbeid den godt igjennom. Til trekløver deles deigen i tre, og disse igjen i 12 biter. Hver av disse skal så bli tre små, jevne boller. legg dem sammen tre og tre og ha dem på den papirkledde platen. La dem heve under klede ca. 30 minutter. Pensle med sammenpisket egg og strø på frø.
Kuvertbrødene stekes midt i ovnen ved 250 C i 8-10 minutter.