Flere resulteter finnes under oppskriften
2 ss olivenolje
2 løk, i tynne skiver
7 1/2 dl hvetemel
5 ts bakepulver
1 pose (35 g) fransk løksuppepulver
5 dl kefir
2/3 dl hvetemel, ekstra
melk, til pensling
(1 brød)
Pensle en stor bakeplate med olje. Forvarm ovnen til 180 C. Varm olje i en stor stekepanne, fres løken under stadig omrøring over svak varme i 20 min eller til løken er meget myk og lett brunet. La den renne av på kjøkkenpapir. Avkjøl.
Bland siktet mel, bakepulver, suppepulver og halvparten av den stekte løken i en stor bolle. Lag en fordypning midt i blandingen.
Tilsett all kefiren på en gang. Rør raskt til du har en bløt, klissete deig. Ha den ut på melet overflate og dryss mel på hendene og på deigen. Kna raskt og forsiktig inn nok av ekstramelet til du kan forme en smidig ball.
Legg den på bakeplaten og form den til et avlangt brød. Bruk en saks til å klippe i brødoverflaten med 3 cm mellomrom. Pensle med melk. Sett i ovnen og stek i 45 min. Ta ut av ovnen og dryss resten av løken over brødet. Sett det tilbake i ovnen og stek videre i 10-15 min, eller til brødet høres hult ut når du banker på det i bunnen. Ta det ut og legg det på bakerist til avkjøling.