Flere resulteter finnes under oppskriften
1 fl lettøl, 33 cl
1 fl vørterøl, 33 cl
50 g gjær
50 g smør eller margarin
2 ss sirup
2 ts salt
2 ss malt pmeransskall
1 krm malt kryddernellik
1 krm malt ingefær
1 1/2 dl rosiner
1 liter hvetemel (600 g)
8 dl rugmel ( 480 g)
(2 store brød eller 16 boller)
Varm lettøl og vørterøl i en kasserolle til fingervarmt.
Smuldre gjær i en bakebolle, hell ølet over og rør gjæren ut. Tilsett smøret i små biter sammen med sirup, salt, krydder, rosiner og det meste av melet. Arbeid deigen glatt og smidig. La den heve tildekket ca 30 minutter.
Ta deigen ut på melet bakebord, arbeid den godt. Lag to runde brød eller 16 boller.
Legg baksten på smurte plater, prikk med gaffel, la dem etterheve tildekket ca 30 minutter.
Stek brødene ved 200 C ca 25 minutter. Stek bollene ved 225 C 10-15 minutter.
Avkjøl baksten på rist under klede.