Flere resulteter finnes under oppskriften
50 g smør eller margarin
1 1/4 dl melk
50 g gjær
1/4 ts salt
1/2 dl sukker
1 lite egg
1/2 l hvetemel
Fyll:
2-3 pene epler
sukker
1 dl rosiner
egg til pensling
Smelt smør og varm det med melk til fingervarmt. Smuldre gjæren i en bolle, hell over deigvæsken og rør ut. Bland så inn egg og deretter mel til en passe fast deig. Elt deigen først i bollen og så på bakebordet.
Kjevle ut deigen til 1 rektangulær plate ca. 40x25 cm direkte på smurt bakeplate. Skjær hakk langs begge sider. Skrell eplene og skjær dem i terninger. Bland med rosiner. Legg fyllet i midten av deigleiven og strø over sukker. Brett remsene over fyllet. La brødet heve på plate til dobbel størrelse. Pensle med sammenpisket egg. Stek eplebrødet like under midten av stekeovnen ved 225 C i ca 15 minutter.