Flere resulteter finnes under oppskriften
50 g gjær 7 dl vann 3 dl solsikkefrø 4 dl havregryn 2 ts urtesalt eller 1 ts vanlig salt 15 dl hvetemel PENSLING OG PYNT: 1 egg 1 ss urtesalt 1 dl solsikkefrø
(4 korte og lubne brød) Smuldre opp gjæren og rør den ut i lunkent vann. Tilsett solsikkefrøene og havregryn og la det stå i noen minutter. Rør i urtesalt og hvetemel, litt om gangen. Kna inn mel til du har en smidig deig. La den heve under plast eller klede i 45 minutter. Sett stekeovnen på 225 C. Arbeid deigen sammen igjen og form den til fire brød, litt kortere og lubnere enn baguetter. Vri dem en gang og legg dem på smurt, melet bakeplate eller bakepapir. La brødene heve under klede i 15 minutter. Pensle brødene med sammenvispet egg krydret med urtesalt. Dryss på solsikkefrø. Stek midt i ovnen i 15-20 minutter.