Flere resulteter finnes under oppskriften
40 g gjær 6 dl lunkent vann 1 ss olivenolje 2 ts salt 1 ts sukker 1 kg hvetemel, pluss til dryss
Løs opp gjæren i lunkent vann. Tilsett olivenolje, salt, sukker og hvetemelet, litt om gangen. Elt deigen til den er smidig. Sett deigen til heving i 7 timer i kjøleskap med vått kjøkkenhåndkle over. Ta ut deigen og slå den ned. Form den til et rundt eller avlangt brød. La deigen etterheve i 1 time. Sett ovnen på 230 C. Riss et kryss på toppen på rundt brød og et riss på langs på det avlange. Bruk en skarp kniv og trykk rissene sammen igjen. Pensle med vann og dryss med hvetemel. Sett brødet i ovnen og stek det i 35 minutter. Når brødet er ferdigstekt lyder det hult når du banker i bunnen av det. Avkjøl brødet på rist.