Flere resulteter finnes under oppskriften
2 1/2 dl melk
25 g gjær
2 ss olje
1/2 ts salt
7 dl hvetemel
1 dl tørkede nesler
egg til pensling
grovt salt
Varm melken og oljen til fingervarmt. Smuldre gjæren i en bolle, hell væsken over og løs gjæren godt opp.
Ha i melet, saltet og neslene. Slå deigen til den er smidig og slipper bollen.
Sett deigen lunt til heving i ca 30 minutter. Dekk dem med et bakeklede.
Ha deigen over på bakebordet. Kna den godt. Rull den ut til en avlang rull og del den i 15 like store biter.
Smøør en liten langpanne eller en stor rund form. Form hver bit til en rund bolle og legg den i formen eller langpannen. Dekk med et bakeklede og la brødene heve ca 30 minutter til.
Pensle med sammenpisket egg og strø grovt salt på brødene.
Stek ved 225 C på rist på nederste rille i ovnen i ca 20 minutter.