Flere resulteter finnes under oppskriften
3 dl melk
25 g gjær
2 ss olivenolje
1 egg
2 ts salt
9 dl hvetemel
1 dl finmalt hvete
100 g fetaost
5-6 soltørkede tomater i olje
2 fedd hvitløk
2 ts tørkede krydder
egg til pensling
(16-18 sammensatte småbrød)
Varm melken til den er fingervarm, løs opp gjæren i litt av væsken, og tilsett resten av væsken sammen med olje, sammenpisket egg og salt. Elt inn hvetemel til en glatt og smidig deig. Dekk bakebollen med plast, og la deigen etterheve i 50-60 minutter.
Mens deigen hever, smuldrer du fetaosten. Tilsett finhakkede soltørkede tomater, hvitløk og urter, og bland godt.
Ta ut deigen på et bakebord, elt og kjevle den ut til en avlang leiv. Dryss over osteblandingen. Rull deigen sammen, og skjær den i skiver (som til skillingsboller).
Sett rullene med snittflaten ned i en smurt eller bakepapirkledd liten langpanne/form. La det være litt avstand mellom rullene, de kan komme til å ese sammen under etterhevingen. Dekk til og sett til etterheving i 30-40 minutter før de stekes ved 225 C i 20-25 minutter på nederste rille.
La brødene avkjøles litt i formen før de tas over på rist under klede.