Flere resulteter finnes under oppskriften
50 g gjær
3 ts salt
1 ss maltekstrakt
2 ss olivenolje
5 dl fingervarmt vann
100 g revet cheddar eller jarlsberg
16 dl hvetemel
Urteblanding:
2 ss normalsaltet smør
5 fedd hvitløk
1/2 potte frisk oregano
1/2 potte frisk timian
Bland gjær, salt, olivenolje og maltekstrakt i fingervarmt vann. Hvetemel tilsettes litt etter litt.
Rør deigen i maskin med eltekroken til den er silkeglatt. Rør så inn halvparten av den revede osten.
Legg et klede over den ferdig eltede deigen, sett den lunt til heving i 40 min.
Del deigen i fire like store emner, form disse til kuler.
La dem ligge på bordet tildekt med klede i 15-20 minutter.
Finhakk hvitløk, oregano og timian. Bland det i mykt smør.
Press brødemnene flate, fordel urteblandingen på emnene og bak ut som en baguette. Gi dem fem snitt på skrått over brødet. Dryss på resten av den revede osten. La stå lunt en times tid, til de har hevet seg ca 50 prosent.
Sett brødet i en ovn på 260 C, sleng så en kopp vann i ovnen og lukk ovnsdøren. Vær kjapp med dette - husk dampen!
Skru ned temperaturen til 230 C, stek brødene til de har fått en gylden skorpe, i 14-18 minutter.