Flere resulteter finnes under oppskriften
70 g rugmel
70 g hvetemel
70 g fint maismel
1 ss bakepulver
½ ts salt
4 ss mørk sirup
2 ½ dl skummet kulturmelk
50 g steinfrie rosiner, om ønskelig
Bland alle ingrediensene rør til en klumpfri deig. Tradisjonelt ble brødet laget i en godt smurt hermetikkboks. Du kan også bruke en ildfast form med rette kanter som rommer 7,5 dl, for eksempel en suffléform. Dekk formen godt med bakepapir og aluminiumsfolie som festes med en snor eller et tettsluttende lokk.
Fyll 4 cm vann i en kasserolle stor nok til å romme brødformen. Legg en rist i bunnen av kasserollen slik at formen ikke kommer i kontakt med vannet. Kok opp vannet og sett brødformen på risten. Legg på lokk og damp brødet i 3 timer. Fyll opp med mer vann underveis om nødvendig.
Ta brødet ut av formen mens det er varmt. Skjær det i skiver, gjerne med en snor eller metalltråd.
I Boston å serveres brødet på lørdager, som var bakedagen, og da sammen med Bakte bønner som i Boston, se egen oppskrift.