Flere resulteter finnes under oppskriften
vann
1/2 dl olje
50 g gjær
2 ts salt
2 ss kli
1 dl knuste helkorn
1,4 l hvetemel
Varm vannet til fingervarmt. Tilsett oljen. Ha gjæren i en bolle og rør den ut med litt av væsken. Tilsett resten, salt, kli, helkorn og ca. 1 liter av hvetemelet.
Arbeid alt til en smidig deig, evt. med litt mer mel, og kna den godt sammen. La deigen heve i bakebollen ca 1 time på lunt sted.
Ha deigen på melet bord og kna den igjennom. Form til et ovalt brød og legg dette i en gjennombløtet og oljet leirgryte, ca 2 1/2 l. Husk at lokket også trenger olje. Stikk i brødet med en gaffel. Legg lokket på og sett gryten inn i kald ovn. Still den på 200 C og la gryten stå minst 1 1/2 time.
Hvelv brødet ut og la det avkjøles på rist, innpakket i klede.