Flere resulteter finnes under oppskriften
50 g gjær
5 dl lunkent vann
3 ts salt
13 dl hvetemel evnt. finbakstmel
1 ss margarin/smør
valmuefrø
(2 loff)
Smuldre gjæren i en bolle. Hell litt lunkent vann og rør til gjæren er oppløst. Tilsett resten av vannet og salt. Bland inn det meste av melet og elt deigen sammen for hånd, ca 10 min. eller i en food processor, 4-5 min.
Legg et kjøkkenhåndkle over og la deigen heve på et trekkfritt sted en drøy halvtime. Kna den sammen på melet bakebord, gjerne med litt olje på hendene.
Kna gjennom og form til to like runde boller. Pensle med vann og vend det i valmuefrø eller dryss over litt mel. Heve til dobbel størrelse. Klipp i brødet med saks. Sett inn ved 230 C nederst i ovnen (med damp) i ca 30 minutter. La dem avkjøle under klede.