Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g sammalt mel
1 ts natron
1 ts vinstein
en klype salt
25 g smør i biter
3 dl melk
(1 brød)
Sikt mel, natron, vinstein og salt oppi en stor bolle. Smuldre smøret i melet med fingrene.
Lag en grop i midten. Hell i melken og bland med en smørekniv til en myk deig.
Hvelv deigen ut på en lett melet arbeidsbenk, og kna til den er jevn. Ca 4 minutter. Form deigen til et rundt bord på 15 cm i diameter, og klapp toppen litt flat.
Legg brødet på en lett strødd stekeplate eller plate dekket med bakepapir, og bruk en skarp kniv til å skjære et 1 cm dypt kryss på toppen av deigen, slik at brødet deles i fire.
Stek brødet ved 180 C i 35 minutter, og ta det ut av ovnen. Bank på bunnen av brødet med knokene. Hvis lyden er hul er brødet ferdig. Hvis ikke må det steke noen minutter til.
Serveres varmt med skiver av moden cheddar eller smør og syltetøy.