Flere resulteter finnes under oppskriften
50 g gjær
5 dl vann
2 ss smeltet honning
1 ts salt
1 ts støtt anis
3 ss olivenolje
50 g apsikat
100 g rosiner
60 g grovhakkede valnøtter
50 g grovhakkede pinjekjerner eller mandler
60 g grovhakkede dadler
15 dl hvetemel
egg til pensling
Smelt honningen i en kjele, tilsett vann og la det bli lunkent. Rør gjæren ut i deigvæsken og tilsett salt, krydder, olje, frukt og nøtter. Elt inn melet litt etter litt til deigen er blank og smidig. La den heve under plast i ca 45 min.
Elt deigen om og del den i to. Form to runde brød. Legg dem på bakepapir og la dem etterheve under plast. Skjær et kryss i brødene og pensle dem med sammenvispet egg. Stek dem på nederste rille ved 200 C i ca 30 min.
Avkjøl dem på rist under klede.
Dette italienske brødet: Pane coi santi spises tradisjonelt på allehelgensdag.