Flere resulteter finnes under oppskriften
350 g atta (fint sammalt hvetemel) eller hvetemel
ekstra mel til utbaking
½ ts salt
2 ss ghi
vann
2 ts smeltet ghi
(12-15 brød)
Sikt mel og salt i en bolle. Lag en grop i midten og tilsett ghi . Bland godt til melblandingen ligner brødsmuler. Tilsett gradvis vann til deigen er myk, men ikke klisset. Dekk til og la deigen hvile en time.
Del deigen i 12-15 emner og dekk til. Kjevle hver bit ut til en kake på ca 10 cm i diameter. Pensle med smeltet ghi og dryss med mel. Lag et rett kutt fra sentrum til kanten, form deigbiten til et kremmerhus.
Klem kremmerhuset ut til en ball, kjevle ut igjen til ca 18 cm i diameter. Stekes i varm panne, en paratha om gangen. Pensle kantene med ghi og stek til brødet er gyllenbrunt på begge sider. Serveres varme.
Paratha er et mykere og fyldigere brød enn chapati, men det tar tid å bake, så planlegg måltidet i god tid.