Flere resulteter finnes under oppskriften
25 g gjær
3 1/2 dl rødvin
250 g keso
1 ts salt
1 ss honning eller sirup
8 del hvetemel
Smuldre gjæren i en bolle.
Kok opp rødvin slik at alkoholen forsvinner. Avkjøl og rør inn keso. Løs opp gjæren i litt av deigvæsken, tilsett resten av vin- og kesoblandingen, salt og honning eller sirup. Arbeid inn melet og la deigen heve i ca 20 minutter.
Arbeid deigen sammen og form til to avlange brød. Stek brødene på nederste rille i ovn på 200 C i ca 25 minutter.
Avkjøles på rist.
Server brødet til supper og gryteretter. Eller skjær brødet i skiver og stek dem i smør og strø på hakket basilikum eller oregano.
Legg en teskje sopp på hver skive og eventuelt et forvellet hvitløkfedd.
Serveres til stekt hare eller annen stek av vilt.