Flere resulteter finnes under oppskriften
3 1/2 dl lunkent vann
40 g gjær
650 g hvetemel
1 ts grovt salt
100 g svarte stenfrie olivener, grovhakket
1 ts herbes de Provence
4-6 ss olivenolje
Rør ut gjær og salt i det lunkne vannet og arbeid langsomt inn melet, bruk enten deigkroken på kjøkkenmaskinen eller elt deigen for hånd i ca 5 minutter. Sett deretter deigen på et lunt sted i 1 - 1 1/2 time.
Strø mel på bordet og kjevl deigen til en leiv på 30 x 40 cm, et par cm tykk. Fordel olivener og de tørkede krydderurtene på deigen. Man kan også bruke friske krydderurter og annet godt, for eksempel artisjokker og soltørkede tomater.
Drypp over olivenolje og lukk brødet ved å legge venstre side over høyre side. Kanten pensles med litt lunkent vann før deigen trykkes sammen i sidene.
Brødet pensles med olivenolje og snittes på skrå med 2 cm mellomrom, slik at man kan se olivenfyllet.
Bakes o forvarmet ovn ved 200 C i ca 30 minutter til brødet har fått en sprø overflate og en flott gyllenbrun farge.