Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg hvetemel
1 ss salt
25 g gjær
1 ss sesamfrø og anisfrø
4 dl lunkent vann
(3 brød)
Sikt mel i en bolle eller rett på bakebordet. Tilsett salt og gjær oppløst i litt lunkent vann. Tilsett mer lunkent vann til deigen er fast, og kna den godt. Bank deigen med knyttnevene og tilsett mer vann hvis den blir for fast. Arbeid deigen godt.
Tilsett anis og sesamfrø gnidd sammen med litt vann når deigen er blitt litt løsere. Lag for eksempel tre brød av deigen. Lag store boller av hvert emne. Bruk håndflaten til å forme brødene runde. Brødene skal være ca 2 cm tykke, mens størrelsen kan variere.
La brødene heve på et lunt sted. Dekk til brødene under heving. La brødene heve til dobbel størrelse, eller gjerne i 60-90 minutter.
Trykk forsiktig fingrene i deigen. Fingermerket vil gå sakte ut igjen hvis brødet er ferdig hevet. Prikk brødene med gaffel 3-4 steder og stek dem ved 200 C i 30 minutter.