Flere resulteter finnes under oppskriften
2 poser tørrgjær
1 1/4 dl lunkent vann
15 dl hvetemel
1 ts salt
1 ss sukker
60 g smør, smeltet
2 egg, lett pisket
2 1/2 dl lunkent vann, ekstra
1 eggeplomme
2 ts vann
sesamfrø
Pensle en stor bakeplate med olje eller smeltet smør. Løs opp gjæren i lunkent vann. Sikt 10 dl hvetemel, salt og sukker ned i en stor bakebolle. Lag en fordypning i melet og hell i smør, piskede egg og gjæroppløsningen. Dekk blandingen med litt av melet, dekk bollen med plast og la den stå i 10 minutter eller til gjæren skummer.
Tilsett ekstra vann og rør til alt er godt blandet. Arbeid deigen med en treskje i 5 minutter. Tilsett nok av det resterende melet til at det blir en bløt deig.
Ha deigen ut på lett melet bord og kna den i 10 min, eller til den er glatt og smidig. Legg den i en lett oljet bolle; pensle deigoverflaten med olje eller smeltet smør. Dekk bollen med plast og sett den på et lunt sted i ca 1 time, eller til deigen har hevet seg bra.
Slå den ned og kna den i 1 min. Del deigen i to like store porsjoner. Legg den ene tilbake i bollen, dekk med plast, og la den heve igjen mens du gjør ferdig det første brødet.
Del deigen i tre like store emner. Rull dem ut til omtrent 3 cm tykke snorer, 30 cm lange. Legg dem ved siden av hverandre på bakeplaten og flett dem.
Klem sammen endene og brett dem innunder fletten. Dekk med plast og la dem etterheve på et lunt sted i 45 min, eller tilbrødet har hevet seg bra. Bak ut den andre deigporsjonen mens det første brødet står i ovnen.
Forvarm ovnen til 180 C. Pensle brødet med en blanding av eggeplomme og vann, og dryss med sesamfrø. Stek det i 35-40 min, eller til det er gyllenbrunt og gjennomstekt. Kontroller om det høres hult ut når du banker på det. La det avkjøles på rist. Stek så det andre brødet.
Tradisjonelt bakes det to slike brød (uttales "hallah") til den jødiske sabbaten, men man kan også bake ett stort.