Flere resulteter finnes under oppskriften
1 1/2 dl linfrø
3 dl hvetekli
7 dl vann
70 g gjær
1 ts salt
4-5 ss olje
2 ss sirup
3 dl sammalt rug fin
3 dl sammalt hvete grov
4 dl hvetemel
(3 stk.)
Bland linfrø og kli i en bolle. Kok opp 5 dl vann og slå dette i bollen. La det avkjøles.
varm resten av vannet til fingervarmt og smuldre gjæren i bollen. Tilsett vannet og løs opp gjæren. Ha i salt, olje og sirup samt linfrøene. Arbeid inn det grove melet og rugmelet. Tilsett litt av hvetemelet og la deigen få heve på et lunt sted ca 40 minutter.
Ha deigen på melet bord og arbeid inn resten av hvetemelet. Del i tre emner og form til jevne brød, runde eller avlange. Legg dem på smurt bakeplate og etterhev ca 30 minutter under klede. Sett platen inn på nederste rille i ovnen ved 175 C. Steketiden er rundt 1 time.