Flere resulteter finnes under oppskriften
50 g gjær
3 dl vann
25 g smør eller margarin
1/2 ts salt
550 g hvetemel (ca. 9 dl.)
TIL PENSLING
egg
sesamfrø
STEKING: 250 grader ca. 10 minutter
(24 stk.)
Smuldre gjæren i deigbollen og rør den ut med litt av vannet. Smelt smør eller margarin. Hell vannet i og lunk blandingen.
Hell deigvæsken over gjæren.
Bland i salt og ca. halvparten av melet. Tilsett resten av melet litt etter litt. Arbeid deigen seig og smidig.
Strø på litt mel, dekk med klede og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 40 min.
Arbeid deigen sammen i bollen.
Ta den på lett melet bakebord. Elt den glatt og smidig. Del den i 24 jevne emner.
Trill til runde glatte boller.
Legg på smurt plate.
La bollene heve ca. 30 min.
Pensle med sammenvispet egg og strø på sesamfrø.
Stek.